Комик №1 на републиката Димитър Рачков за пръв път проговори за

...
Комик №1 на републиката Димитър Рачков за пръв път проговори за
Коментари Харесай

Димитър Рачков проговори за брат си и затвора

Комик №1 на републиката Димитър Рачков за пръв път проговори за връзките си със своя по-малък брат Петър, който преди няма и половин година излезе от Бургаския затвор, където изтърпяваше присъдата си за разпространяване на опиати, написа Ретро.

Двамата братя Рачкови години наред бяха в обтегнати връзки, а артистът не си позволяваше да разяснява нито думичка по адрес на своя родственик. В медиите се тиражираха разнообразни информации и клюки, като даже имаше такива, че Петър и Димитър са стигали и до ръкопашни битки при някои от свадите си. За пръв път от десетилетие комедийната звезда разкрива, че въпреки всичко поддържа връзка с по-малкия си брат, само че от думите му излиза наяве, че сред тях продължава да съществува напрежение.

" Той направи неточности, понесе си наказването, само че е огромен човек и всичко си зависи от него. Всеки сам е виновен за личните си дейности. Ако съм го учил на нещо, постоянно е било да е почтено, законно, както аз пребивавам. Ако ме послуша, всичко ще е наред “, споделя артистът по адрес на брат си Петър.

Припомняме, че Петър Рачков е на независимост от 1 юни тази година, откакто изтърпя присъдата си в Бургаския затвор. Петър влезе зад решетките през 2021 година, откакто се призна за дилър на дрога и подписа споразумение със съда. Братът на известния тв водещ беше закован за разпространяване и владеене на опиати. Малко преди този момент той се забърка в различен скандал - блъсна полицейска патрулка в морския град и се опита да избяга.

Присъдата му беше общо три години и два месеца. В наказването му бяха обединени двете присъди. Едната, получена на 29 май 2021 година, беше в размер на година и три месеца. Другата беше остаряла условна с размер 1 година и 11 месеца - за блъскането на патрулката. Тази присъда беше прибавена към наказването за дрогата и по този начин Петър получи общо 3 години и 2 месеца решетки. Заради положителното си държание и труда в пандиза обаче излезе на независимост много по-рано от плануваното. Това съвсем не са единствените му прегрешения пред закона, а непрекъснатите му проблеми с полицията и съда принудиха брат му Димитър да вдигне ръце от него и двамата да спрат да си приказват още преди години.

След престоя зад решетките обаче Рачков-младши се взел в ръце и почнал да се труди. Той работи в бургаска компания за търговия с всевъзможен тип хранителни артикули и алкохол. Интересното е, че там Петър Рачков почнал като момче за всичко още до момента в който излежавал присъдата си в пандиза в Бургас. Заплатата, която получавал, не била по никакъв начин ниска, а работодателите му били удовлетворени от него. По време на престоя в пандиза в Бургас, а по-късно и в затворническото общежитие " Жинтрово “, компанията, в която Петър се трудел пращала позитивни мнения и похвали за него.

Това в действителност била една от аргументите Окръжният съд в морския град да го пусне на независимост предварително. След излизането му той изискал амнистия от цялото семейство, най-много от родителите си - Станка и Минко, които са пенсионери. Именно те преживели най-тежко престоя му в пандиза и петното, което провиненията му хвърлили върху семейството.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР